SMART FLOOR SISTEMI


Mašine Za

Pranje Podova.

Kompletan opseg mašina za duboko čišćenje.
Idealne za održavanje, reparaciju ili poliranje tvrdih podova.

TMB je italijanski proizvođač mašina za duboko čišćenje podova. Ove mašine su sjajne sa karakteristikama, pogodne su za široku upotrebu na raznim podovima i veoma su pouzdane. .
TMB nudi modele sa inovativnom roto-orbitalnom tehnologijom, sa kaišnim prenosom, sa najlonskim ili čeličnim zupčanicima pri niskom, srednjem ili visokom broju obrtaja, sa promenljivim masama mašina i različitim napajanjima. Ovaj širok opseg ponude omogućava sva rešenja održavanja podova.  

 

ROTO ORBITALNE MAŠINE

POLIRKE

ČETKARE

ULTRA PRO MAŠINE

ČESTA PITANJA.


1. Koja je primena četkara, polirki i roto-orbitalnih mašina?

Četkare su dizajnirane za operacije detaljnijeg čišćenja podova ( mermera, teraca, drvenih površina, pločica, linoleuma, tepiha ….): Te operacije čišćenja zahtevaju dve faze; samo čišćenje i sušenje. Ove mašine mogu da vrše duboko čišćenje industrijskih površina, ali i delikatnih rezidencijalnih površina. Broj obrtaja je najčeće oko 150 o/min. Vrlo je bitno odrediti pravu mašinu sa pravim dodatkom za određeni pod.

Roto-orbitalne mašine za razliku od četkara imaju 90 o/min, ali imaju i dodatnu oscilaciju od 1500 o/min. Ova osobina im omogućava detaljnije čišćenje pa čak i bez hemijskih sredstava. Vrlo su pogodne i za operacije poliranja mermera, terakote i slično.

Polirke imaju broj obrtaja od 1500 0/min i služe za poliranje i završni sjaj mermera, pločica,…

Sve ove mašine se mogu koristiti pri završnom poliranju mermera sa prahom. Roto-orbitalna daje najbolje rezultate.

2. Da li mogu da čistim i poliram sa istom mašinom?

Postoje modeli na tržištu koji imaju dve brzine (obično 150-300 o/min), tako da se mogu koristiti za čišćenje i poliranje. Ali sa 300 o/min se može vršiti ograničeno poliranje i to malih površina.

Roto-orbitalna mašina je pored čišćenja pogodna za operacije poliranja zbog svoje osobine dodatnih oscilacija. Međutim, ne može zameniti polirku od 1500o/min pri završnom poliranju.

Čišćenje i poliranje mermera i betona sa jednom mašinom se najbolje može izvesti na polirkama visokog broja obrtaja kao što su Lavina mašine, upotrebom dijamantskih filceva.

3. Da li ima razlike kod mašina sa prenosom na kaiš i zupčastim prenosom?

Pri malim brzinama obrtanja nema nekih značajnijih razlika za operatera, ali kada se brzina poveća kaišni prenos daje manju buku od mašine i nežniji rad. Mašina UHS1500 taj problem rešava sa direktnim pogonom.

4. Da li su sve mašine sa jednim diskom sa pogonom na naizmeničnu struju?

Ne, postoje i mašine sa pogonom na baterije. To su specijalne mašine dizajnirane za poliranje i održavanje bez upotrebe vode.

5. Da li su jednostavne za upotrebu?

Ovo su profesionalne mašine. Za pravilan rad potreban je trening, najviše za pravilnu upotrebu filceva i sredstava. Manevrisanje mašinom je manji problem pogotovo kod roto-orbitalnih mašina.

Produžite životni vek vašeg poda
i sačuvajte vašu investiciju.


Izradom novog ili repariranog C2 Smart poliranog betonskog poda dobijate trajno rešenje industrijskog ili dekorativnog poda.