SMART FLOOR SISTEMI


REPARACIJA I

ODRŽAVANJE BETONSKIH PODOVA.

Osvežavanje / Revitalizacija, testiranje, čišćenje,
odstranjivanje fleka – ovo su sve oblasti gde trenirani specijalista SMART FLOOR sistema podova vam se može naći kao asistent. Možemo da obučimo vaše osoblje kako da održavate Vaš SMART FLOOR pod.

Da bi dobili savršeno ravan betonski pod,
moramo sprečiti sve moguće buduće pukotine koje se mogu pojaviti,
ali i sanirati postojeće.

Kao pripremne procese za dobijanje poliranog betonskog poda
rade se sledeći procesi:


armiranje pukotina


Velike pukotine i oštećenja su nastala najčešće iz dotrajalosti poda, strukturnih pomeranja u betonu ili jačih udaraca ili habanja na površini.

Reparacijom ovih pukotina se vraća čvrstoća betonskog poda u originalno stanje i produžava upotreba za još jedan radni vek poda. Ove strukturne pukotine se mogu sanirati na više načina u zavisnosti od krajnje namene poda ( epoksidni beton, specijalni beton visoke čvrstoće, C2 Crack fix, ili slično).

Ukoliko završni pod treba da bude polirani beton, pukotine se popunjavaju na način da se primeti minimalna razlika u boji sa ostatkom poda.

popunjavanje mikro pukotina.


Ove pukotine obično nisu strukturne i nastale su najčešće od grešaka u izradi poda ( ASR reakcija). Ove mikro pukotine je neohodno eliminisati iz funkcionalnih razloga ( teško čišćenje, prodor vode u beton) ali i iz estetskih razloga. U slučaju da korisnik poda zahteva polirani betonski pod, ovo pukotine se moraju popuniti.

Uz pomoć hemijskih sredstava C2 Pin fix, mikro pukotine se popunjavaju sa postojećim materijalom betonskog poda tako se minimalno vide razlike u materijalu.

 

Popunjavanje mikro pukotina – pre
Popunjavanje mikro pukotina – posle

popunjavanje

dilatacija.


Dilatacione fuge u betonu su nastale kao strukturna potreba pri izradi betonskog poda. One se najčešće popunjavanu poliuretankim sredstvima jer ova sredstva su fleksibilna I dozvoljavaju dilatacije. Ali ove fuge se često oštete I moraju se ponovno popunjavati, ne mogu se polirati I vidi se jasna razlika u odnosu na ostatak betona.

Ovaj dekorativni I funkcionalni problem se rešava popunjavanjem fuga sa poliureom, iste boje kao I beton – bilo da je on u izvornom obliku, bilo da je toniran u neku boju.

izvlačenje masnih fleka iz betona.


Masne fleke nisu samo dekorativni problem betonskog poda vec I funkcionalni. Preko ovih fleka se ne mogu nanositi zaštitna sredstva, a same fleke privlaće više prljavštine.

Upotrebom C2 Stain Clean sredstva izvlače se površinske masne fleke do određene dubine.

 

Kongresni centar pre reparacije
Kongresni centar posle reparacije

skidanje eposidnih masa ili boja .


Epoksidne mase ili boje se skidaju sa podova kada se menja namena poda ili usled dotrajalosti. Ova može biti pripremna za poliranje poda. Vrši se mašinama i specijalnim alatima za skidanje epoksida u zavisnosti od debljine sloja.  

ODRŽAVANJE

BETONSKIH PODOVA.


Osnovna stvar za održavanje betonskog poda je inicijalna procena stanja poda. U zavisnosti da li je pod mehanički ili hemijski poliran, potrebno je sagledati i sledeće faktore:

  • željeni nivo sjaja
  • resursi za održavanje
  • oprema

Potom se pravi plan održavanja. Obično je taj plan specifičan za svakog pojedinačnog korisnika. Pogledajte uputstvo i smernice za održavanje poliranog betonskog poda.

Produžite životni vek vašeg poda
i sačuvajte vašu investiciju.


Izradom novog ili repariranog C2 Smart poliranog betonskog poda dobijate trajno rešenje industrijskog ili dekorativnog poda.